Ingredience
- 100 g Pšeničné bílá hladká mouka
- 150 g Celozrnná mouka špaldová jemně mletá
- Mořská sůl
- Anglická slanina
- 200 g Špenát
- 2 lžičky Kypřící prášek do pečiva AMYLON
- Sýr
- 2 ks Vejce
- 250 ml Podmáslí
- Petržel
- 70 g Máslo
Troubu předehřejte na 180°C.
V pánvi rozehřejte olej a opečte slaninu dokřupava. Mezitím dejte špenát (nebo kopřivy - medvědí česnek) do dřezu do síta a přelijte vroucí vodou z varné konvice, aby listy zavadly. Propláchněte studenou vodou a vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Nasekejte nahrubo.
V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl, jedlou sodu a většinu sýra. V jiné nádobě prošlehejte vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Přilijte k suchým přísadám a promíchejte. Přimíchejte zchladlou slaninu, špenát a petržel.
Těsto rozdělte do připravených malých forem a nebo do jedné velké a posypte zbylým sýrem. Pečte 18–20 minut dozlatova.
0 komentářů
Ahoj, děkuji za každý komentář. Zveřejním ho a odpovím hned, jak se dostanu na internet :)