Ingredience
- 200 g Máslo
- 180 g Třtinový cukr přírodní
- 4 ks Vejce
- 6 lžic Podmáslí
- 220 g Ječná mouka celozrnná jemně mletá
- 3 lžičky Kypřící prášek do pečiva AMYLON
- Mořská sůl
- Skořice mletá
- Muškátový oříšek
- 220 g Mrkev
Troubu předehřejte na 170°C.
Smíchejte mouku, sůl, skořici, muškátový oříšek a kypřící prášek. Do jiné dejte máslo, cukr a prošlehejte, poté přidejte žloutky a podmáslí. Přidejte suchou směs, mrkev a promíchejte. Nakonec vyšlehejte bílky do sněhu a jemně vmíchejte do těsta.
Těsto vlijte do formy o průměru 20-26 cm a pečte asi 1 hodinu. Počkejte 10 minut, vyjměte z formy a nechte vychladnout.
Dozdobit můžete podle své fantazie.
0 komentářů
Ahoj, děkuji za každý komentář. Zveřejním ho a odpovím hned, jak se dostanu na internet :)