Banánový chleba jsem dělala teprve dvakrát, ale už ten první pokus se mi povedl natolik, že se s vámi o něj musím podělit :)
Je to velmi rychlý a jednoduchý recept na přípravu, takže ho zvládne určitě každý.
BANANA BREAD
Příprava: 15 minut - Pečení: 1 hodina
Typ receptu: Vegetariánský
Množství: 1 forma na biskupský chlebíček
Ingredience
· 250g ječné mouky (může být i pšeničná)
· 20g kokosového cukru (pokud máte rádi sladké, tak klidně přidejte)
· 1x lžička jedlé sody
· 1x lžička kypřícího prášku bez fosfátů
· 3x vejce
· špetka soli
· 100g másla
· 250g tvarohu (jde to i bez něj, stačí přidat trochu mléka nebo vody)
· 1x lžička kypřícího prášku bez fosfátů
· 3x vejce
· špetka soli
· 100g másla
· 250g tvarohu (jde to i bez něj, stačí přidat trochu mléka nebo vody)
· skořice a muškátový oříšek
· špetka soli
· 5x banán
· kokos na vysypání formy
- Vymažte si formu máslem a vysypejte kokosem :)
- Předehřejte troubu na 175´C
- Rozmačkejte 4 banány vidličkou a přidejte vejce.
- V další míse smíchejte všechny ingredience (mimo máslo a půlku tvarohu) a přidejte rozmačkané banány. Podle konzistence přidejte i zbytek tvarohu a máslo (pokojová teplota) a pořádně promíchejte. Občas se stane, že mouka více / méně saje, tak není tolik tvarohu potřeba.
- Na dno formy dejte rozkrájený banán. Není nutné. Je to čistě z estetických důvodů.
- Připravené těsto nalijte do předem vysypané formy.
- Pečte na 175´C cca 50 minut. Vyzkoušejte špejlí, jestli je dobře propečený. Pokud ne, nechte ještě 10 minut péct. Každá trouba peče jinak, ale pokud je chleba dozlatova, tak je pravděpodobně hotový.
- Upečený chlebíček nechte vychladnout, poté podávejte např. s domácí marmeládou, zakysanou smetanou a nebo jen tak.
Pokud chlebík upečete, tak ho určitě vyfoťte a přidejte #MARKIVKUCHYNI Ráda se na vaše výtvory podívám. Nezapomeňte mrknout na další recepty.
Dobrou chuť
0 komentářů
Ahoj, děkuji za každý komentář. Zveřejním ho a odpovím hned, jak se dostanu na internet :)